Do natychmiastowego i ekonomicznego oznaczania zawartości cukru

Oznaczanie wartości Brix w próbkach żywności i napojów
Dzięki pełnemu zakresowi Brixa (0−95° Brix) i 10 zintegrowanym skalom związanym z cukrem, ręczny refraktometr MyBrix doskonale nadaje się do pomiaru niemal wszystkich próbek żywności i napojów.
Jest idealny do określania optymalnego czasu zbioru owoców i warzyw, przeprowadzania inspekcji towarów przychodzących lub kontroli procesu i jakości w produkcji soków, win, napojów bezalkoholowych i żywności.
Pomiar w kilka sekund
Refraktometr MyBrix błyskawicznie i precyzyjnie mierzy indeks refrakcji oraz zawartość cukru. Wystarczy umieścić próbkę na pryzmacie, nacisnąć przycisk odczytu i w ciągu zaledwie 2 sekund uzyskać wyniki w żądanej skali.
Oznaczanie cukru w dowolnym miejscu
Dzięki kompaktowej, wytrzymałej i odpornej na warunki atmosferyczne konstrukcji pomiary można wykonywać praktycznie wszędzie – w terenie, przy linii produkcyjnej lub w laboratorium kontroli jakości.
Brix i nie tylko
Wyniki są automatycznie kompensowane temperaturowo i przeliczane na maksymalnie 3 z 10 zintegrowanych skal cukrowych, takich jak Brix, Oechsle, Baumé i wiele innych.
Pożegnaj się z refraktometrem analogowym
Refraktometry cyfrowe mają większą wiarygodność wyników w porównaniu z refraktometrami analogowymi, eliminując zależność od operatora i ułatwiając wykrywanie błędów.
Kategoria komunikatu:
Nowinki techniczne
- Dodał:
- Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Czytaj także
-
Zarządzanie prawami użytkowników wagi – większa wydajność ważenia
Pracownicy współczesnych laboratoriów muszą często wykonywać szereg różnych czynności. Niektórzy z nich – np. pracownicy linii produkcyjnej – mogą...
-
Rola bezpieczeństwa na kursie na koparki jednonaczyniowe
Bezpieczeństwo odgrywa fundamentalną rolę na każdym etapie kursu na koparki jednonaczyniowe – od pierwszych zajęć teoretycznych, aż po ćwiczenia...
-
-
-
-
-
-
Komory klimatyczne - zasada działania i zastosowanie
www.srodowisko.pl