Powrót do listy komunikatów Dodano: 2022-06-09  |  Ostatnia aktualizacja: 2022-06-09
Przenośne refraktometry

Do natychmiastowego i ekonomicznego oznaczania zawartości cukru

Przenośne refraktometry

Oznaczanie wartości Brix w próbkach żywności i napojów

Dzięki pełnemu zakresowi Brixa (0−95° Brix) i 10 zintegrowanym skalom związanym z cukrem, ręczny refraktometr MyBrix doskonale nadaje się do pomiaru niemal wszystkich próbek żywności i napojów.

Jest idealny do określania optymalnego czasu zbioru owoców i warzyw, przeprowadzania inspekcji towarów przychodzących lub kontroli procesu i jakości w produkcji soków, win, napojów bezalkoholowych i żywności.

Pomiar w kilka sekund
Refraktometr MyBrix błyskawicznie i precyzyjnie mierzy indeks refrakcji oraz zawartość cukru. Wystarczy umieścić próbkę na pryzmacie, nacisnąć przycisk odczytu i w ciągu zaledwie 2 sekund uzyskać wyniki w żądanej skali.

Oznaczanie cukru w dowolnym miejscu
Dzięki kompaktowej, wytrzymałej i odpornej na warunki atmosferyczne konstrukcji pomiary można wykonywać praktycznie wszędzie – w terenie, przy linii produkcyjnej lub w laboratorium kontroli jakości.

Brix i nie tylko
Wyniki są automatycznie kompensowane temperaturowo i przeliczane na maksymalnie 3 z 10 zintegrowanych skal cukrowych, takich jak Brix, Oechsle, Baumé i wiele innych.

Pożegnaj się z refraktometrem analogowym
Refraktometry cyfrowe mają większą wiarygodność wyników w porównaniu z refraktometrami analogowymi, eliminując zależność od operatora i ułatwiając wykrywanie błędów.

Kategoria komunikatu:

Nowinki techniczne

Dodał:
Mettler-Toledo Sp. z o. o.
urządzenia z xtech

Interesują Cię ciekawostki i informacje o wydarzeniach w branży?
Podaj swój adres e-mail a wyślemy Ci bezpłatny biuletyn.

Czytaj także