Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy szkoleń INFORMACJA ARCHIWALNA
Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02


Powrót do kalendarium
Tydzień miareczkowania Karla Fischera

Seminaria internetowe na żywo 19-22. 06. 2023

Tydzień miareczkowania Karla Fischera
Koszt szkolenia:
bezpłatnie
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

Tydzień webinariów i dyskusji prowadzonych przez ekspertów
Przegląd programu

  • Jak uzyskać dokładne wyniki zawartości wody za pomocą miareczkowania Karla Fischera?
  • Metoda Karla Fischera - krok po kroku
  • Znaczenie wzorców Karla Fischera klasy CRM dla dokładnego miareczkowania KF
  • Bezpośrednie miareczkowanie Karla-Fischera lub ekstrakcja w fazie gazowej - bliższe spojrzenie
  • Walidacja parametrów miareczkowania Karla Fischera
  • Dyskusja ekspertów przy okrągłym stole na żywo

Miareczkowanie Karla Fischera jest nadal najczęściej stosowaną, najdokładniejszą i najszybszą metodą oznaczania zawartości wody we wszelkiego rodzaju matrycach próbek. Ten tydzień miareczkowania obejmuje różne aspekty, które należy wziąć pod uwagę przy określaniu zawartości wody w produktach, surowcach i innych substancjach. Eksperci z branży nauk przyrodniczych przedstawią i omówią różne etapy procesu miareczkowania Karla Fischera oraz sposoby jego usprawnienia. Nauka obejmuje:

  • Proces miareczkowania Karla Fischera i wskazówki, jak go ulepszyć
  • Metoda miareczkowania Karla Fischera i jej zalety
  • Materiały referencyjne stosowane do oznaczania miana, sprawdzania przyrządów i weryfikacji wyników
  • Parametry potrzebne do walidacji aplikacji miareczkowania Karla Fischera
  • Nowości i przyszłe aspekty miareczkowania Karla Fischera

Zarejestruj się juz dziś

19 czerwca
Jak uzyskać dokładne wyniki zawartości wody za pomocą miareczkowania Karla Fischera
Prezenter: Bettina Straub-Jubb

20 czerwca
Metoda piecowa Karla Fischera - krok po kroku
Prezenter: Michael Margreth

Znaczenie wzorców Karla Fischera klasy CRM dla dokładnego miareczkowania KF
Prezenter: Shailly Krishna-Rajusth

21 czerwca
Bezpośrednie miareczkowanie Karla-Fischera lub ekstrakcja w fazie gazowej - bliższe spojrzenie
Prezenter: Thomas Hitz, PhD METTLER TOLEDO

W tej prezentacji porównamy metodę bezpośredniego dodawania z metodą ekstrakcji do fazy gazowej. W tym celu przeanalizowano różne rodzaje próbek metodą bezpośredniej addycji, ekstrakcji do fazy gazowej lub obiema metodami. Wśród testowanych typów próbek znalazły się proszki, oleje i kwiaty konopi indyjskich. Omówimy wyzwania związane z takimi próbkami i podkreślimy środki analityczne, które zapewnią uzyskanie najlepszych możliwych wyników. Uczestnicząc w tej prezentacji, dowiesz się o:

  • Miareczkowanie bezpośrednie vs. metoda ekstrakcji w fazie gazowej
  • Zalety metody piecowej Karla Fischera (ekstrakcja w fazie gazowej)
  • Przykłady zastosowań: oleje / kwiat konopi

Walidacja parametrów miareczkowania Karla Fischera
Prezenter: Angela Schwehn

22 czerwca
Dyskusja ekspertów przy okrągłym stole na żywo

Omówienie trendów i kluczowych aspektów miareczkowania Karla Fischera. Powrócimy do niektórych pytań zadanych podczas wcześniejszych trzech webinariów, a także odpowiemy na nowe pytania podczas dyskusji przy okrągłym stole. To wydarzenie na żywo będzie moderowane przez Separation Science, a uczestnikami będą Bettina Straub-Jubb, dr Shailly Krishna Rajusth, Angela Schwehn, dr Leila Mosberger i Michael Margreth.

Prelegenci
Thomas Hitz, PhD METTLER TOLEDO Rozwój aplikacji Karla-Fischera

Zapraszamy 

Zespół METTLER TOLEDO

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...