Ostatnia aktualizacja: 2024-05-28
Powrót do kalendarium
Seminarium internetowe na żywo 19.06.2024
Optymalizacja analizy wilgotności dla roślinnych alternatyw mięsnych
Przegląd programu
- Podstawy analizy zawartości wilgoci
- Zalety i wady różnych technik oznaczania zawartości wilgoci i wody
- Jak zoptymalizować metody oznaczania zawartości wilgoci w roślinnych alternatywach mięsnych
- Jak wybrać odpowiednie urządzenie do oznaczania zawartości wilgoci
Przegląd dodatkowych zastosowań do kontroli jakości żywności pochodzenia roślinnego
Szybka, niezawodna i dokładna analiza wilgotności jest niezbędna w produkcji różnych produktów spożywczych i składników żywności dla tradycyjnych producentów żywności, a także nowych graczy na rynku, takich jak alternatywne produkty spożywcze na bazie roślin. Zawartość wilgoci lub wody może wpływać na jakość, przetwarzalność i okres przydatności do spożycia tych produktów, a tym samym może wpływać na ceny i procesy produkcyjne.
Obejrzyj to webinarium na żywo, aby zrozumieć podstawy analizy wilgotności i zapoznać się z przeglądem różnych technik oznaczania wilgotności i wody. Webinarium koncentruje się również na tym, jak zoptymalizować metody za pomocą wagosuszarki dla typowych próbek, takich jak TVP (teksturowane białko roślinne), mokre teksturowane białko i typowe składniki. Ponadto przedstawione zostaną dodatkowe typowe zastosowania do kontroli jakości, takie jak np. oznaczanie zawartości NaCl.
Dołącz do naszego webinarium na żywo, aby poznać zalety i wady różnych technik oznaczania zawartości wilgoci i wody, a także dowiedzieć się, jak wybrać odpowiednie urządzenie i zoptymalizować metody oznaczania zawartości wilgoci
Zapraszamy
METTLER TOLEDO
Najbliższe terminy tego szkolenia
Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą
Skontaktuj się z dystrybutorem
Organizator
Mettler-Toledo Sp. z o. o.
- Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa
-
Nr telefonu: 22 691 10 00
- E-mail: polska@mt.com
- WWW: www.mt.com
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl