empty
Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy szkoleń Ostatnia aktualizacja: 2025-01-28

Powrót do kalendarium
Poprawa przetwarzania produktów mlecznych

Automatyzacja procesów w oparciu o pH in-line

Poprawa przetwarzania produktów mlecznych
Koszt szkolenia:
Bezpłatne
Czas trwania:
1h
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

Zespół METTLER TOLEDO serdeczenie zaprasza Państwa na bezpłatne seminarium internetowe na żywo prowadzone przez grono naszych eskpertów na platformie MS TEAMS. Spotkanie odbędzie się 4 lutego 2025 roku o godzinie 9:00  lub  16:00.  

Podczas spotkania omówione zostaną takie zagadnienia, jak:

  • Wpływ pH na produkcję mleczarską
  • Problemy z laboratoryjnym pomiarem
  • pH Wartość ciągłych danych pH
  • Jak najnowsze systemy pomiaru pH mogą usprawnić przetwórstwo mleczarskie

 

Wyższa jakość i większa produktywność

pH ma ogromny wpływ na jakość i bezpieczeństwo żywności. Od dziesięcioleci producenci żywności wykorzystują wartość pH określoną przez pobranie próbki, aby sprawdzić postęp procesów produkcyjnych. Jednak próbka zapewnia wgląd w produkcję tylko w momencie jej pobrania, a jej pobranie i analiza wymaga znacznego nakładu pracy i czasu.

Podczas tego webinarium prowadzący zaprezentuje, że nie tylko praca i wysiłek włożony w laboratoryjne określenie pH mogą być problematyczne; można przeoczyć okazję do szybkiego zareagowania na nieprawidłowe operacje, a niepożądana aktywność mikroorganizmów i przypadkowe dozowanie detergentów CIP mogą zostać wykryte z opóźnieniem. Takie zdarzenia prowadzą do czasochłonnych i kosztownych działań naprawczych.

Przyjrzymy się, w jaki sposób ciągłe monitorowanie pH za pomocą czujników in-line może pomóc uniknąć wszystkich tych problemów, a także jaki pozytywny wpływ mogą mieć dane pH w czasie rzeczywistym na jakość produktu, koszty produkcji, bezpieczeństwo procesu i planowanie produkcji.

Pomiar pH in-line w przetwórstwie żywności i napojów jest utrudniony ze względu na kruchość szklanych czujników pH. Zaprezentujemy nowy, nietłukący się czujnik pH, który zapewnia dokładność i szybkość reakcji szklanych czujników pH, otwierając możliwości pomiaru in-line za pomocą bezpiecznej i łatwej w obsłudze technologii oraz usprawniając przetwórstwo mleczarskie. Omówione zostaną również właściwości czujnika podczas pracy i czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP).

 

Zarejestruj się już dziś!

 

Serdecznie zapraszamy do rejestracji i przygotowania pytań do naszych ekspertów.

 

Do zobaczenia,

Zespół METTLER TOLEDO

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...