Ostatnia aktualizacja: 2024-04-19
Powrót do kalendarium
Seminarium internetowe na żywo 30.04.2024
Poprawa wydajności procesu produkcji piwa
Przegląd programu
- Wartość pomiaru in-line parametrów analitycznych istotnych dla jakości
- Jak nowy czujnik pH usprawnia procesy browarnicze
- Znaczenie precyzyjnego rozpoznawania zmian faz
- Jak zapewnić dokładność czujników tlenu rozpuszczonego
Większe zaufanie do procesów.
Pomiary in-line parametrów analitycznych związanych z jakością uzupełniają kontrolę procesu o ważne informacje.
Podczas tego webinarium pokażemy, w jaki sposób pomiar in-line istotnych parametrów pomaga zbliżyć procesy do ich optymalnego poziomu.
Skupimy się na pomiarze pH in-line i zaprezentujemy nową technologię czujników, która upraszcza proces warzenia piwa od zacierania do napełniania.
Webinarium rzuci również światło na to, w jaki sposób połączenie pomiaru barwy i zmętnienia ze światłem rozproszonym pod kątem 25° i 90° ma pozytywny wpływ na zacieranie, fermentację i filtrację. W jaki sposób czujniki światła przechodzącego i odbitego optymalizują zmiany faz i umożliwiają rozpoznawanie produktów.
Pomiar tlenu w całym procesie pomaga wykrywać usterki w systemie, umożliwiając podjęcie działań w odpowiednim czasie, zanim tlen niezgodny ze specyfikacją spowoduje trwałe uszkodzenie produktu.
Duża liczba punktów pomiarowych w browarach wymaga inteligentnej koncepcji weryfikacji i kalibracji czujników tlenu rozpuszczonego in-line. Przedstawione zostanie również rozwiązanie dla tych zadań.
Zapraszamy
METTLER TOLEDO
Najbliższe terminy tego szkolenia
Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą
Skontaktuj się z dystrybutorem
Organizator
Mettler-Toledo Sp. z o. o.
- Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa
-
Nr telefonu: 22 691 10 00
- E-mail: polska@mt.com
- WWW: www.mt.com
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl