Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy szkoleń INFORMACJA ARCHIWALNA
Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02


Powrót do kalendarium
Brix, gęstość i współczynnik załamania światła w żywności i napojach

Seminarium internetowe na żywo 16.06 2022 Dobra praktyka pomiarowa dla lepszej jakości wyników

Brix, gęstość i współczynnik załamania światła w żywności i napojach
Koszt szkolenia:
bezpłatne
Czas trwania:
1 godzina
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

To seminarium internetowe na żywo dostarcza kluczowych informacji i rozwiązań dotyczących wykonywania pomiarów w skali Brixa, gęstości i współczynnika załamania światła w przemyśle spożywczym i napojów.
To seminarium internetowe na żywo dostarcza kluczowych informacji i rozwiązań dotyczących wykonywania pomiarów w skali Brixa, gęstości i współczynnika załamania światła w przemyśle spożywczym i napojów.
Czy produkujesz żywność i napoje, takie jak miód, przyprawy lub soki? Bez względu na rodzaj produktu, zapewnienie zgodności z przepisami i stałej jakości to kluczowe cele każdej firmy z branży spożywczej i napojów.

W większości procedur kontroli jakości wymagane są trzy podstawowe analizy: pomiar liczby Brixa, gęstości i współczynnika załamania światła. Techniki te mają zastosowanie do różnych produktów, ale mogą wymagać bardzo zróżnicowanego przygotowania próbek, a także szczególnych środków ostrożności przy wykonywaniu pomiarów.

Dołącz do nas podczas bezpłatnego webinarium na żywo, obejmującego demonstrację na żywo bezpośrednio z siedziby naszej firmy, i dowiedz się więcej na temat:

Jak zagwarantować powtarzalność wyników dla wszystkich produktów/próbek?
Co należy wziąć pod uwagę przed, w trakcie i po zakończeniu pomiarów?
Jak prawidłowo postępować z próbkami:
- Próbki pastowate/lepkie
- Próbki niejednorodne
- Napoje gazowane
Jak często należy kalibrować przyrząd
Jak prawidłowo czyścić celę pomiarową i jakich rozpuszczalników należy używać?
Nie przegap szansy poznania dobrych praktyk pomiarowych dla brixa, gęstości i współczynnika załamania światła w przemyśle spożywczym i napojów dla szerokiego zakresu zastosowań. Na koniec będzie możliwość zadawania pytań i udzielania odpowiedzi.

Czas trwania: 1 godz.
16.06.2022 8:30 AM [ English ]
16.06.2022 4:00 PM [ angielski ]

Weź udział w webinarium - zerejestruj się (j. angielski).

Zapraszamy

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...