Przemysł spożywczy podlega coraz bardziej rygorystycznym przepisom w celu zapewnienia bezpieczeństwa produktów do spożycia. W celu ochrony konsumentów i środowiska poziomy pozostałości chemicznych i zanieczyszczeń muszą być zgodne z ustawowymi poziomami określonymi przez organy regulacyjne (najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości – NDP).
Badanie żywności obejmuje często skomplikowane analizy chemiczne ze względu na bogatą matrycę oraz bardzo niskie dopuszczalne stężenia substancji toksycznych takich jak pestycydy, nitrozoaminy czy tlenek etylenu. Dodatkową trudnością jest analiza danych uzyskanych dla dużej grupy identyfikowanych substancji.
Na webinarium omówimy niektóre z kluczowych wyzwań w badaniach pestycydów. Pokażemy jak analizy bezpieczeństwa żywności wykonane na nowej serii GC-MS/MS wyposażonej w źródło jonów AEI pozwolą osiągnąć najniższe poziomy detekcji na rynku.
Przedstawimy również oprogramowanie obsługujące chromatografy i spektrometry mas -Chromeleon(TM) Chromatography Data System (CDS) oraz TraceFinder(TM), aby pokazać, w jaki sposób są one wykorzystywane w analizach ilościowych pestycydów.
Pokażemy jak zwiększyć produktywność i wydajność laboratorium dzięki zastosowaniu naszych rozwiązań GC-MS/MS oraz jak rozwiązywać problemy w aspektach analiz pozostałości pestycydów w produktach spożywczych.
ZAPISY >>>> https://event.on24.com/ <<<<
ZAPRASZAMY
Najbliższe terminy tego szkolenia
Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą
Skontaktuj się z dystrybutorem
Organizator
ANCHEM - spektrometria mas i chromatografia
- Adres: Międzyborska 23, 04-041 Warszawa
-
Nr telefonu: 22 646-26-60
- E-mail: anchem@anchem.pl
- WWW: www.anchem.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl