Powrót do listy produktów
Ostatnia aktualizacja: 2021-08-16
Polarymetr SACCHAROMAT Schmidt+Haensch
przeznaczony dla przemysłu cukrowniczego
- Producent:
- Schmidt+Haensch
SACCHAROMAT® jest polarymetrem cukru o wysokiej precyzji opartym na unikalnej zasadzie działania kompensacji kwarcowym klinem opatentowanej przez SCHMIDT+HAENSCH, która pozwala na pomiar niewymagający kalibracji podczas użytkowania instrumentu.
- Unikatowa zasada pomiaru oparta na klinie kwarcowym
- Mniejsza zależność od długości fali w porównaniu do polarymetrów kołowych
- Nie wymaga kalibracji
- Stała dokładność pomiaru w całym zakresie
- Pomiar jest wykonywany w sposób ciągły
- Bardzo duża szybkość pomiaru
- Automatyczna kompensacji temperatury przy używaniu rurek z czujnikami temperatury
- Standardowa długość fali 587 nm. Dostępna jest również wersja NIR (882 nm) oraz NIRW2 (587 i 882 nm). Zaletą modeli NIR jest brak konieczności klarowania próbek po przefiltrowaniu.
- Wskazywanie gęstości optycznej próbki
- Nowość: Konwerter Serial - Ethernet umożliwia podłączenie urządzenia do sieci komputerowej
- Zgodność z GLP/GMP
Skontaktuj się z dystrybutorem
Dystrybutor
MERAZET S.A.
- Dział Aparatury Labortoryjnej
- Krzysztof Siuda - Specjalista ds. Sprzedaży
- Adres: Krauthofera 36, 60-203 Poznań
-
Nr telefonu: 61 864 46 71
Nr telefonu: 698 676 922
- E-mail: Krzysztof.Siuda@merazet.pl
- WWW: merazet.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl