Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy firm Ostatnia aktualizacja: 2010-07-14
Instytut Przemysłu Organicznego
brak grafiki
Siedziba:
Warszawa, mazowieckie
NIP:
525-00-08-577
Zasięg:
Międzynarodowy
Instytut Przemysłu Organicznego (IPO) jednostka badawczo-rozwojowa realizującą prace naukowe i wdrożeniowe w obszarach:
• chemii i technologii środków ochrony roślin, preparatów do higieny sanitarnej, środków weterynaryjnych, biocydów, środków pomocniczych, chemikaliów specjalnych i półproduktów,
• chemii i technologii materiałów wysokoenergetycznych,
• bezpieczeństwa chemicznego związanego z produkcją, obrotem i stosowaniem chemikaliów (REACH, GHS) oraz zagrożeń elektrycznością statyczną,
• toksykologii i ekotoksykologii,
• właściwości fizykochemicznych substancji i preparatów chemicznych.

Działalność IPO prowadzona jest zgodnie z SZJ ISO 9001. Posiadamy akredytowane laboratoria badawcze, pracujące w systemie ISO 17025 oraz zgodnie z zasadami DPL.
Na wykonywane badania IPO posiada również certyfikaty PCA, PCBC, IQNet.

Szukasz dostawcy?

To proste! Uzupełnij formularz i poznaj najlepsze oferty dostawców z branży laboratoryjnej.

Kontakt

Instytut Przemysłu Organicznego

Adres: Annopol 6, 03-236 Warszawa

Nr telefonu: 22 811 12 31 Skopiuj

Faks: (48 22) 811 07 99 Pokaż numer Skopiuj

Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl

Oferta Instytut Przemysłu Organicznego wg kategorii

10.1.1.1.1. analiza jakościowa białek
10.1.1.1.2. analiza jakościowa cukrów
10.1.1.1.3. analiza jakościowa aminokwasów
10.1.1.1.4. analiza jakościowa lipidów
10.1.1.1.5. analiza jakościowa kwasów nukleinowych
10.1.1.1.6. inne analizy jakościowe związków biologicznych
10.1.1.2.1. analiza ilościowa białek
10.1.1.2.2. analiza ilościowa cukrów
10.1.1.2.3. analiza ilościowa aminokwasów
10.1.1.2.4. analiza ilościowa lipidów
10.1.1.2.5. analiza ilościowa azotu
10.1.1.2.6. analiza ilościowa DNA, RNA i innych kwasów nukleinowych
10.1.1.2.7. inne analizy ilościowe
10.1.1.3.1. analizy gęstości
10.1.1.3.2. analizy temperatury topnienia
10.1.1.3.3. analizy temperatury wrzenia
10.1.1.3.4. analizy skręcalności właściwej
10.1.1.4.1. analizy kationów
10.1.1.4.2. analizy anionów
10.1.1.4.3. analizy barwy
10.1.1.4.4. analizy kwasowości
10.1.1.4.5. analizy zasadowości
10.1.1.4.6. analizy związków redukujących
10.1.1.4.7. analizy absorbancji
10.1.1.4.8. analizy transmisji
10.1.1.4.9. analizy molowego współczynnika absorpcji
10.1.1.5. analiza jednorodności chromatograficznej
10.1.1.6. analizy zawartości wody
10.1.2. analiza żywności
10.1.3. analiza leków
10.1.4. analiza kosmetyków
10.1.5.1. badania mikrobiologiczne powietrza
10.1.5.2. badania mikrobiologiczne wody
10.1.5.3. badania mikrobiologiczne surowców
10.1.5.4. badania mikrobiologiczne kosmetyków
10.1.5.5. badania mikrobiologiczne produktów zielarskich
10.1.5.6. inne badania mikrobiologiczne
10.6. Usługi techniczne

Pokaż więcej