Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy firm Ostatnia aktualizacja: 2019-08-06
GBA POLSKA Sp. z o.o.

Laboratoria Badawcze - MIKROBIOLOGIA, FIZYKOCHEMIA, SENSORYKA

brak grafiki
Siedziba:
Warszawa, mazowieckie
NIP:
675-12-77-082
Zasięg:
Międzynarodowy
Firma oferuje: Oferuje:
usługi (5) | szkolenia (3)

Od 20 lat jesteśmy rzetelnym i wiarygodnym partnerem w obszarze badań laboratoryjnych żywności, środowiska i kosmetyków. Z początkiem 2021 r. staliśmy się częścią GBA Group, europejskiej sieci laboratoriów badawczych.

Wieloletnie doświadczenie połączone z regularnym podnoszeniem kwalifikacji, nieustanne inwestowanie w najnowszą technologię i najwyższy standard metod analitycznych sprawia, że GBA POLSKA to synonim skuteczności i najwyższej jakości.

Z oferty GBA POLSKA

USŁUGA

BADANIA ŻYWNOŚCI

Oznaczamy wartość energetyczną i kaloryczną żywności. Oceniamy bezpieczeństwo i jakość produktów. Przeprowadzamy badania przechowalnicze żywności. Oferujemy badania w celu określenia: barwników, konserwantów, substancji słodzących,...

USŁUGA

BADANIA MOLEKULARNE - PCR

Oferujemy szeroki zakres zastosowania techniki real-time PCR w badaniach żywności, pasz oraz próbkach środowiskowych. Wykonujemy badania alergenów, ich oznaczenia oraz na obecność patogenów. Przeprowadzamy jakościowe i ilościowe oznaczenie...

USŁUGA

BADANIA PRODUKTÓW NON FOOD

Laboratoria JARS Sp. z o.o. oferują szeroki zakres usług obejmujących akredytowane badania mikrobiologiczne, fizykochemiczne oraz organoleptyczne produktów "non-food" należących do kategorii: kosmetyki, chemia gospodarcza, środki dezynfekujące i...

SZKOLENIE

BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH – NOWE WYZWANIA DLA PRODUCENTÓW W ŚWIETLE ROZPORZĄDZENIA 1223

Obszar bezpieczeństwa kosmetyków. PROGRAM SZKOLENIA: 1) Definicja kosmetyku, problemy klasyfikacji produktów z pogranicza: Manual o the scope of application of the Cosmetic Directive 76/768/EEC (Art. 1(1)) Ver. 8.0 (June 2011) – omówienie...

SZKOLENIE

Jakość i bezpieczeństwo kosmetyków w świetle nowych regulacji prawnych

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009. PROGRAM SZKOLENIA: 1) Przegląd ustawodawstwa dotyczącego środków kosmetycznych, 2) Rejestracja produktu kosmetycznego, praktyczne aspekty notyfikacji poprzez Cosmetic Products...

SZKOLENIE

Ocena jakości zdrowotnej produktów kosmetycznych w świetle nowych przepisów prawnych

1) Definicja kosmetyku, problemy klasyfikacji „produktów z pogranicza", 2) Dokumentacja produktu, z uwzględnieniem oceny bezpieczeństwa, praktyczne aspekty przygotowania raportu bezpieczeństwa produktu kosmetycznego, 3) Nanomateriały, nowa...

Informacje z firmy

15 lut 2013 SZKOLENIA 2013

Szukasz dostawcy?

To proste! Uzupełnij formularz i poznaj najlepsze oferty dostawców z branży laboratoryjnej.

Kontakt

GBA POLSKA Sp. z o.o.

Adres: ul. Mochtyńska 65 , 03-289 Warszawa

Nr telefonu: 22 783 17 34 Skopiuj

Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl

Oferta GBA POLSKA wg kategorii

4.3.5.1. wskaźniki skuteczności procesów sterylizacji
4.3.5.2. systemy identyfikacji drobnoustrojów
4.3.5.3. systemy badania stref zahamowań wzrostu bakterii
4.3.5.4. systemy zliczania i dokumentowania kolonii bakterii
4.3.5.5. systemy dokumentacji dla mikrobiologii
4.3.5.6. „szybka mikrobiologia”
4.3.5.7. analiza czystości mikrobiologicznej płynów
4.3.5.8. analiza czystości mikrobiologicznej powietrza
4.3.5.9. walidacja metod analizy mikrobiologicznej
4.3.5.10. kontrola procesu produkcji
4.3.5.11. inne usługi z zakresu mikrobiologii
10.1.1.1.1. analiza jakościowa białek
10.1.1.1.2. analiza jakościowa cukrów
10.1.1.1.3. analiza jakościowa aminokwasów
10.1.1.1.4. analiza jakościowa lipidów
10.1.1.1.5. analiza jakościowa kwasów nukleinowych
10.1.1.1.6. inne analizy jakościowe związków biologicznych
10.1.1.2.1. analiza ilościowa białek
10.1.1.2.2. analiza ilościowa cukrów
10.1.1.2.3. analiza ilościowa aminokwasów
10.1.1.2.4. analiza ilościowa lipidów
10.1.1.2.5. analiza ilościowa azotu
10.1.1.2.6. analiza ilościowa DNA, RNA i innych kwasów nukleinowych
10.1.1.2.7. inne analizy ilościowe
10.1.1.3.1. analizy gęstości
10.1.1.3.2. analizy temperatury topnienia
10.1.1.3.3. analizy temperatury wrzenia
10.1.1.3.4. analizy skręcalności właściwej
10.1.1.4.1. analizy kationów
10.1.1.4.2. analizy anionów
10.1.1.4.3. analizy barwy
10.1.1.4.4. analizy kwasowości
10.1.1.4.5. analizy zasadowości
10.1.1.4.6. analizy związków redukujących
10.1.1.4.7. analizy absorbancji
10.1.1.4.8. analizy transmisji
10.1.1.4.9. analizy molowego współczynnika absorpcji
10.1.1.5. analiza jednorodności chromatograficznej
10.1.1.6. analizy zawartości wody
10.1.2. analiza żywności
10.1.3. analiza leków
10.1.4. analiza kosmetyków
10.1.5.1. badania mikrobiologiczne powietrza
10.1.5.2. badania mikrobiologiczne wody
10.1.5.3. badania mikrobiologiczne surowców
10.1.5.4. badania mikrobiologiczne kosmetyków
10.1.5.5. badania mikrobiologiczne produktów zielarskich
10.1.5.6. inne badania mikrobiologiczne
10.1.6. badania wody i ścieków
10.1.7. badania na życzenie
10.3. Badania międzylaboratoryjne
10.4. Walidacja metod analitycznych

Pokaż więcej