Bezinwazyjny pomiar dojrzałości owoców i warzyw
- Producent:
- ATAGO
- Numer katalogowy:
- 272-47-8460
Nowatorskie urządzenie do bezinwazyjnego pomiaru dojrzałości owoców i warzyw, które w odróżnieniu od pomiaru refraktometrycznego nie wymaga zniszczenia owocu lub warzywa. Czujnik nie ma bezpośredniego kontaktu z owocem, wyłącznie głowica, która stabilizuje jego położenie. Nie jest potrzebne krojenie czy wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET automatyczne przeliczającą wynik. Nie wymaga kalibracji, jest mały i zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny pomiar dojrzałości owoców i warzyw (Ripeness)
- zastosowanie:
- owoce: gold kiwi, winogrona Shine Muscat, winogrona Delaware, brzoskwinie, mandarynki, kaki, limonki, zielone jabłka, jabłka, śliwki
- warzywa: pomidory, cebule
- zakres pomiarowy: 0 - 100% Ripeness;
- rozdzielczość: 0.1% ; 0.1°C
- dokładność: ± 2.0 %; ± 1°C
- kompensacja temperatury dla mierzonego produktu w zakresie: do °C
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
- gabaryty i masa: 61(W)×64(D)×115(H)mm, 153g
Skontaktuj się z dystrybutorem
Dystrybutor
CONBEST Sp. z o.o. - Sprzęt Laboratoryjny
- Adres: ul. Obrońców Modlina 16, 30-733 Kraków
-
Nr telefonu: +48 12 261 95 00
-
Faks: +48 12 261 95 38
- E-mail: labo@conbest.pl
- WWW: www.e-laboratoria.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl